Vesteda

Vesteda Investment Management B.V. is verhuisd naar een nieuw pand in Amsterdam op de Zuidas. Vesteda is een hoogwaardige commerciële woningbelegger. Voor de inrichting is samengewerkt met architect Hans van Heeswijk. Hij heeft het ontwerp gemaakt van het bedrijfsrestaurant en de werk- en overlegruimten.

Pieter van Woensel

Pieter van Woensel

Accountmanager | Rotterdam

Op de eerste verdieping van het gebouw De Boel bevindt zich het hoofdkantoor van Vesteda van ca 3.000m². De noordgevel strekt zich over 150 meter uit langs de stedelijke De Boelelaan en achter de langgerekte zuidgevel staan prachtige grote bomen. De kantoorruimte ligt recht tegenover de brug die Buitenveldert verbindt met de Zuidas en het station Amsterdam Zuid.

Waar de kantoortorens aan de Zuidas zich tonen als gesloten gebouwen en het niet altijd duidelijk is welk bedrijf zich waar bevindt, biedt dit kantoor door de langgerekte structuur en oriëntatie op beide gevels juist kansen voor zichtbaarheid en verbinding met zijn omgeving. De gevels zijn namelijk volledig van glas en de entrees zorgen voor een ruime toegang naar de werkvloer. De binnenzijde is volledig gestript waardoor de oorspronkelijke betonconstructie zichtbaar is geworden en nu de royale hoogte en helderheid toont. Op de begane grond zijn de gesloten garagedeuren vervangen voor glazen deuren waarachter de elektrische auto’s van het autodeelprogramma van De Boel staan. De sombere gesloten plint is op deze manier getransformeerd tot een open en aantrekkelijke straatgevel. 

Open karakter

In het kantoor zijn 130 flexwerkplekken waar activiteit gerelateerd gewerkt kan worden. De inrichting heeft een stoere, open uitstraling met een uitnodigend, licht en ruimtelijk karakter. Vesteda biedt een ‘thuis’ voor hun huidige en toekomstige collega’s die graag samenwerken. Bij het ontwerp is veel meubilair hergebruikt, daarnaast is er gekozen voor duurzame materialen. 

Samenwerking met De Projectinrichter

Vesteda heeft voor de inrichting samengewerkt met Hans van Heeswijk architecten en KP Interieur. De samenwerking met De Projectinrichter was een goede aanvulling op dit team. Accountmanager Pieter heeft ons geholpen met specifieke wensen op onze aanvullende inrichting. In het bijzonder de vergadertafels van Zeitraum, waar een inbouwunit een vereiste was.

  • Opdrachtgever: Vesteda
  • Ontwerp: Hans van Heeswijk architecten en KP Interieur
  • Fotograaf: Rosita Stumpel
  • Jaartal: 2018