Nieuwe collega Renate over teamwork en samenwerking

Nieuws kennismaking Renate van Schijndel

25 juni 2021

Met ruime ervaring in de kantoormeubilairbranche versterkt Renate van Schijndel sinds mei het team van FS Kantoorinrichting en De Projectinrichter. Ze deelt de tijd van haar werkweek dan ook op tussen deze twee bedrijven. Hoewel ze oorspronkelijk vrijetijdsmanagement gestudeerd heeft, is er toch een héél belangrijk raakvlak met het werk wat wij doen. Welke dat is vertelt Renate je graag zelf. 

Projectmanagement

“Wat me aanspreekt bij FS Kantoorinrichting is dat het een klein bedrijf is”, begint Renate. “We werken met allerlei klanten door het hele land, maar onze organisatie is erg compact. Dat betekent dat je ook echt eer hebt van je werk. Je zíet wat je gedaan hebt; binnen een klein team voel je je meer gewaardeerd omdat je een rol van betekenis kunt spelen.” 
Je zou zeggen dat er niet direct parallellen zijn met vrijetijdsmanagement, maar volgens Renate zijn die er zeker wel. “Ik kan mijn ervaring met projectmanagement ook inzetten bij FS”, vertelt ze. “Het enige verschil is dat ik nu niet bezig ben met sportevenementen, maar met kantoorinterieur.”

Mensenwerk

Renate verdeelt haar uren tussen werken bij FS en de Projectinrichter. “Bij De Projectinrichter werk ik mee aan de inrichting van residenties van Nederlandse ambassades in het buitenland”, legt ze uit. “Voor FS werk ik echt als projectbegeleider. Het is een gezellige, warme club om bij te werken. We hebben wel het gevoel dat we dit als team doen.”
“De branche waarin we actief zijn is dynamisch – iedere week, nee zelfs iedere dag, is het anders”, gaat Renate verder. “De ene keer werk je voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken, de andere keer voor de bakker om de hoek. Het is echt mensenwerk wat we doen, iedere opdracht is maatwerk. Wil de klant zitbureaus of zit-sta? Hoe praktisch of flexibel moet het pand worden? Moet er met de akoestiek rekening gehouden worden? Hoe is de lichtinval?”

Samenwerking is tweerichtingsverkeer

“Wij doen meer dan een product leveren en de klant bedienen; het is aan ons om de klant telkens weer te verbazen. En dat doe je samen met de klant; een samenwerking gaat immers twee kanten op”, concludeert ze tot slot.
Renate woont samen met haar vriend in Sint-Oedenrode. “Ik ben sportief en actief; niet iemand die makkelijk stilzit. Daarom heb ik zelf natuurlijk een sta-zitbureau!” grapt ze.