Casala

Casala meubelen, een ruime collectie functioneel meubilair voor kantoor en projecten met een lange levensduur. Casala meubelen zijn geschikt voor vergaderruimtes, congreszalen, kerken, universiteiten en zorgcentra. In het ontwerp van stoelen wordt rekening gehouden met functionele aspecten zoals, stapelbaarheid, koppelbaarheid, stoelnummering, opbergmogelijkheden en transport.

Lees meer

Geschiedenis van Casala

Het begon in 1917 in Lauenau, Nedersaksen Duitsland met productie van houten schoenzolen. Kort daarna specialiseerde Casala zich in de productie van houten meubelen, later ook op metalen en gestoffeerde meubelen. In de jaren vijftig maakte Casala naam met haar productie van schoolmeubilair.  

Heden ten dage zijn ze wereldwijd operatief in meer dan 25 landen. Het hoofdkantoor bevindt zich in de stad Culemborg en is het eigendom van de familie Van der Winkel. Sinds begin 2018 is het Nederlandse meubelmerk Palau overgenomen en onderdeel van Casala. Gezamenlijk bieden de twee topmerken een compleet en uitgebreid assortiment van moderne zitmeubelen met bijbehorende tafelprogramma’s voor de zakelijke markt.

Innovatief projectmeubilair

Casala omvat vernieuwende ontwerpen die garant staan voor een lange levensduur en hoog comfort. Designmeubelen met een tijdloze uitstraling, vervaardigd met de grootste precisie en vakmanschap. Die naast functioneel ook gebruiksvriendelijk zijn.

Duurzaamheid

Door gebruik te maken van ecologisch verantwoorde materialen en productiemethodes streven ze ernaar om het milieu zo min mogelijk te belasten. De gehele collectie wordt verchroomd met Chroom 3 dat voldoet aan de strengste eisen voor REACH en MVO-richtlijnen. Sinds 1993 is Casala in bezit van het ISO 9001 certificaat. De productie voldoet aan de geldende milieuvoorwaarden en de gebruikte kunststoffen zijn geschikt voor hergebruik. Circulaire economie zit in het DNA van de firma. De meubelen van Casala zijn daarom uitermate geschikt voor projecten waar duurzame inrichting gewenst is.

Prestigieuze prijzen

Hieronder een aantal Casala ontwerpen die onderscheiden zijn met verscheidene internationale awards zoals de Reddot Design Award en de iF Universal Design Award.

  • Zifra innovatief nummeringssysteem voor stoelen.
  • Monolink kunststof stoel voorzien van één systeem dat koppelen en stapelen mogelijk maakt.
  • Wishbone modulair tafelsysteem.
  • Riva stapelbare klapstoel.
  • Curvy collectie zitelementen.
  • Feniks collectie zitmelementen.

Neem contact met ons op via 088 – 650 1234 voor advies of een gratis offerte met projectprijzen van de meubelen uit de collectie van Casala.

Series