Vitra - Aluminium Group

Vitra Aluminium Group is een serie stoelen en fauteuils met middelhoge en hoge rugleuning, met of zonder armleuningen, naar keuze met lederen opleggers.

Lees meer
 • Circular icon
  Vitra Aluminium Group productfoto
  Vitra Aluminium Group StoelVanaf € 1.302,-
 • Vitra Aluminium fauteuil
  Vitra Aluminium Group FauteuilVanaf € 2.578,-
 • Vitra Aluminium bureaustoel
  Vitra Aluminium Group BureaustoelVanaf € 1.781,-
 • Vitra EA 118 bureaustoel zwart
  Vitra Aluminium Group EA 118 stoelVanaf € 1.781,-

Over de Vitra Aluminium Group zitelementen

 • De Vitra Aluminium Group is ontworpen in 1958 door Charles & Ray Eames.
 • De Aluminium Chair van Vitra is één van de grote meubeldesigns van de twintigste eeuw. 
 • Oorspronkelijk ontworpen voor de privéwoning van een kunstverzamelaar in Columbus, Indiana (USA). Voor het ontwerp van deze stoel stapten Charles en Ray Eames af van het principe van de zitschaal en spanden in plaats daarvan een lap stof of leer op tussen twee aluminium zijprofielen om een strakke maar elastische zitting te verkrijgen.
 • De stoel past zich aan het lichaam aan en is extreem comfortabel, zelfs zonder binnenbekleding.

Collectie van diverse stoelen

Later zijn er diverse stoelen aan deze serie toegevoegd, zoals de Vitra EA118
De Aluminium Group omvat verschillende modellen voor gebruik in kantoren en openbare ruimten. Vitra produceert de stoelen uit de Aluminium Group al tientallen jaren in dezelfde superieure kwaliteit.

Over de ontwerpers Charles & Ray Eames

Ray en Charles Eames zijn samen verantwoordelijk voor vele klassieke meubelontwerpen uit de 20e eeuw. Voor Vitra hebben Ray en Charles Eames verschillende producten ontworpen, van stoelen en tafels tot aan luxe lounge fauteuils en vergaderstoelen. De Vitra Lounge Chair is één van de bekendste ontwerpen van Charles en Ray Eames.

Over Vitra

Vitra is bekend van de Panton en Eames bureaustoelen. Het Zwitserse familie bedrijf staat al jaren bekend om zijn inspirerende design meubelen en heeft de afgelopen jaren top ontwerpers aan zich weten te binden zoals; de broers Bouroullec, Charles en Ray Eames, George Nelson, Jean Prouvé, Jasper Morrison en Verner Panton. De veelzijdige meubelcollectie wordt veel toegepast in onder andere kantoren en openbare ruimtes. Bedrijven als Apple, Nike, Sony, Google en Shell lieten hun inrichting graag aan Vitra dealers over. Naast de DSR, DAW en de DAR, zijn de Vitra Lounge Chair en de Vitra Panton Chair echte klassiekers!