Vitra Plastic Side Chair Stoel

Verkoop vanaf € 230,- 

Lease vanaf € 3,69 

Dé projectinrichter voor bedrijven

Ondersteuning van advies en montage

20 jaar deskundig advies

Verkoopprijs (excl. BTW) vanaf€ 230,-
Lease per maand vanaf€ 3,69

Circulair meubilairJa
Technisch onderhoudBeschikbaar in serviceovereenkomst
DieptereinigingBeschikbaar in serviceovereenkomst
ReconfiguratieBeschikbaar in serviceovereenkomst

MerkVitra
ModelPlastic Side Chair Stoel
OntwerperCharles & Ray Eames
HerkomstZwitserland
AfmetingenVitra plastic side chair afmetingen
Kleuren en materialenVitra plastic chair kleuren
Onderstel4-poot, Draadframe, Kruisvoet, Stervoet, Overig
ZithoogteVast
MateriaalKunststof, Gestoffeerd

Productomschrijving

Vitra Plastic Side Chair was de eerste industrieel vervaardigde kunststof stoel op de markt. Ray en Charley Eames ontwierpen al van af het begin verschillende onderstellen voor verschillende toepassingen. Zo is deze veelzijdige Plastic Side Chair geschikt als restaurantmeubilair, voor kantoren, praktijken, luchthavens of sportstadions. De 4-poots uitvoering zonder stoffering is stapelbaar tot 14 stoelen hoog.

Nieuwe hoogte en kleuren

  • De door Charles and Ray Eames ontworpen Vitra Plastic Side Chairs waren de eerste industrieel geproduceerde stoelen van kunststof. Het is een van de belangrijkste meubelontwerpen van de twintigste eeuw, dat vandaag de dag nog steeds actueel is. Sinds de marktintroductie van de stoelen is de gemiddelde lichaamslengte echter toegenomen. Vitra komt nu de wensen van haar klanten tegemoet en maakt de onderstellen van de Vitra Plastic Side Chairs 2 cm hoger én is de rugleuning 2º naar voren gebracht.
  • Deze wijzigingen zijn esthetisch nauwelijks zichtbaar maar verhogen het comfort van dit klassieke stoelontwerp aanzienlijk, vooral in combinatie met moderne tafels. De wijzigingen aan de Vitra Plastic Side Chairs zijn het resultaat van een langdurige ontwikkelingsfase in overleg met de familie Eames.
  • Behalve een hogere zitting is ook het kleurenpalet voor de schalen van de Vitra Plastic Side Chairs uitgebreid: aan de oorspronkelijke acht kleuren zijn zes nieuwe tinten toegevoegd. De uitbreiding van het kleurenpalet is te danken aan de samenwerking met de Nederlandse ontwerpster Hella Jongerius.