Kartell

Kartell meubilair is altijd herkenbaar door de persoonlijke en innovatieve stijl. Belangrijke kenmerken van deze meubels zijn de felle kleuren en opvallende vormen. Het Italiaanse designhuis is opgericht in 1949 door Giulio Castelli samen met zijn vrouw Anna Ferrieri, maar wordt tegenwoordig beheerd door Claudio Luti.

Lees meer

1 / 1

Het begon allemaal met kunststof producten, welke geschikt waren voor de automotive industrie. Uiteindelijk ging Giulio over op het produceren van kunstof producten voor in het huishouden. Hij was vastberaden een revolutionair product op de markt te zetten, waarbij het materiaal het uitgangspunt was. De kunststof producten van bleken een groot succes.  

Kartell designmeubels  

Het Italiaanse merk werkt samen met werelds beste ontwerpers zoals:   

  • Joe Columbo  
  • Vico Magistrettie  
  • Marcel Wanders 
  • Philippe Stark   
  • Antonio Citterio 

De meubels uit het assortiment van Kartell zijn multifunctioneel en hebben stuk voor stuk een luxe uitstraling. De producten van dit authentieke merk zijn tegenwoordig niet meer te missen. Kartell is hét symbool voor typisch Italiaans Design. Aan creativiteit is bij dit meubelmerk zeker geen gebrek. Er wordt gewerkt met verschillende kleuren en series, een bekend item is de bijzettafel Kartell Gnomes. Ook de Kartell Four tafel is een populair meubel uit de collectie.  

Kartell Art  

Ook staan een aantal klassiekers van het merk in de collectie van grote musea, zoals Modern Art in New York. Ook heeft dit Italiaanse meubelmerk een eigen museum waar de geschiedenis van het bedrijf in een vogelvlucht wordt weergegeven. Dit museum is sinds 1999 gevestigd in Noviglio, wat vlakbij Milaan ligt. De bekende designmeubels zijn hier te bewonderen.   

De Projectinrichter en Kartell  

Wilt u meer informatie over Kartell meubilair? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op of kom eens langs in één van onze vestigingen. Ook kunt u uiteraard vrijblijvend een offerte aanvragen.   

Series