Spectrum BR 02 bank

Verkoop vanaf € 2.486,- 

Lease vanaf € 39,90 

Dé projectinrichter voor bedrijven

Ondersteuning van advies en montage

20 jaar deskundig advies

Verkoopprijs (excl. BTW) vanaf€ 2.486,-
Lease per maand vanaf€ 39,90

Circulair meubilairNee
Technisch onderhoudBeschikbaar in serviceovereenkomst
DieptereinigingBeschikbaar in serviceovereenkomst
ReconfiguratieBeschikbaar in serviceovereenkomst

MerkSpectrum
ModelBR 02
HerkomstNederland
Soort3-zits, Meerzits
Onderstel4-poot

Productomschrijving

De Spectrum BR 02 is een bank die ook te gebruiken is als slaapbank. De bank is te herkennen aan zijn ronde buisframe dat dateert van 1960 en is sindsdien altijd in productie gebleven. In 1988 is de losse armlegger BA 02 aan de bank toegevoegd. Door een eenvoudige handeling kan de bank omgebouwd worden tot éénpersoons-slaapbank.

De Spectrum BR 02 bank is ideaal te gebruiken in een lobby, wachtruimte, maar ook in een loungeruimte, waar medewerkers even tot rust kunnen komen na uren intensief werken.

Kenmerken Spectrum BR 02 bank

  • Het frame is gemaakt van mat verchroomd metaal of volledig zwart gepoedercoat.
  • De bekleden in stof of leder. De bank en de armlegger is in elke gewenste stof verkrijgen. Door de strakke vormen van het ontwerp, verdient een elastische stof echter de voorkeur.
  • Ontworpen door Martin Visser.

Over de ontwerper Martin Visser

De Nederlandse ontwerper Martin Visser heeft voor Spectrum verschillende producten ontworpen, zoals de BR 02 bank en de SZ fauteuilserie. Hij volgde een opleiding waterbouwkunde aan de MTS. Later werkt hij als bouwkundig tekenaar en ontwerpt hij zijn eerste meubelen voor een vriend. Visser heeft een sterke voorkeur voor ambachtelijk vervaardigde meubelen. Veel van zijn meubelen hebben een industrieel uiterlijk, maar zijn grotendeels ambachtelijk vervaardigd.

Over Spectrum

Sinds 1941 combineert de Nederlandse meubelfabrikant Spectrum het werk van de meest toonaangevende Nederlandse ontwerpers zoals Martin Visser en Gerrit Rietveld met dat van de jonge generatie.

De collectie van Spectrum wordt gevormd door een bijzondere mix van comfort, iconisch design en een functioneel lijnenspel van ongekende schoonheid. Het gebruik van de beste materialen en vakmanschap garandeert een hoogwaardige afwerking van de designmeubelen.