HomeSpectrumSpectrum Steltman stoel

Spectrum Steltman stoel

Verkoop vanaf € 1.383,- 

Lease vanaf € 22,20 

Dé projectinrichter voor bedrijven

Ondersteuning van advies en montage

20 jaar deskundig advies

Verkoopprijs (excl. BTW) vanaf€ 1.383,-
Lease per maand vanaf€ 22,20

Circulair meubilairNee
Technisch onderhoudBeschikbaar in serviceovereenkomst
DieptereinigingBeschikbaar in serviceovereenkomst
ReconfiguratieBeschikbaar in serviceovereenkomst

MerkSpectrum
ModelSteltman
OntwerperGerrit Thomas Rietveld
HerkomstNederland
Onderstel4-poot
ZithoogteVast
MateriaalGestoffeerd, Hout

Productomschrijving

Deze Spectrum Steltman stoel ontleent haar naam aan de Haagse juwelier Steltman die aan Gerrit Rietveld in 1963 de opdracht gaf tot het herinrichten van zijn winkel. Voor het uitzoeken van juwelen ontwierp Rietveld twee stoelen die elkaars spiegelbeeld zijn zodat ze samen een eenheid vormen met de balie.

De twee asymmetrische stoeltjes zijn elkaars spiegelbeeld en vormen samen een eenheid. Een prachtig symbool voor de nog niet gehuwde echtelieden. De oorspronkelijke modellen waren bekleed met wit kunstleer. Na Rietveld’s dood, in 1964, maakte zijn voormalig medewerker Gerard van de Groenekan een houten versie.

Kenmerken Spectrum Steltman stoel

  • De Steltman stoel wordt gemaakt van massief kwartiers gezaagd eikenhout en is standaard beschikbaar in white-wash finish, zwart en blank gelakt. Andere kleuren op aanvraag.
  • In plaats van het destijds toegepaste skai, is deze stoel bekleed met vilt of leer. Hierdoor behoudt deze prachtige ranke kleine stoel zijn strakke bijzondere uitstraling en is deze verrassend comfortabel.
  • L x B x H: 50 x 45 x 70 cm.
    Zithoogte: 40 cm.
    Armleuning: links of rechts
  • Ontworpen door Gerrit Rietveld.

Over de ontwerper Gerrit Rietveld

Gerrit Rietveld was een architect en meubelontwerper. Hij leerde het vak van meubelmaker in de werkplaats van zijn vader. Hij ontwikkelde zich door bijscholing in architectuurtekenen en later architectuur. In 1919 vestigde Rietveld zich als zelfstandig architect en sloot hij zich aan bij De Stijl.
In de vijftiger jaren kreeg Rietveld steeds meer prestigieuze opdrachten. Zo realiseerde hij in 1958 onder andere de inrichting van het Nederlands paviljoen tijdens de wereld tentoonstelling in Brussel en de Perskamer van het Unesco gebouw in Parijs.

Over Spectrum

Sinds 1941 combineert de Nederlandse meubelfabrikant Spectrum het werk van de meest toonaangevende Nederlandse ontwerpers zoals Martin Visser en Gerrit Rietveld met dat van de jonge generatie.

De collectie van Spectrum wordt gevormd door een bijzondere mix van comfort, iconisch design en een functioneel lijnenspel van ongekende schoonheid. Het gebruik van de beste materialen en vakmanschap garandeert een hoogwaardige afwerking van de designmeubelen.