HomeSpectrumSpectrum Press Room Chair fauteuil

Spectrum Press Room Chair fauteuil

Verkoop vanaf € 2.270,- 

Lease vanaf € 36,43 

Dé projectinrichter voor bedrijven

Ondersteuning van advies en montage

20 jaar deskundig advies

Verkoopprijs (excl. BTW) vanaf€ 2.270,-
Lease per maand vanaf€ 36,43

Circulair meubilairNee
Technisch onderhoudBeschikbaar in serviceovereenkomst
DieptereinigingBeschikbaar in serviceovereenkomst
ReconfiguratieBeschikbaar in serviceovereenkomst

MerkSpectrum
ModelPress Room Chair
OntwerperGerrit Thomas Rietveld
HerkomstNederland
AfmetingenSpectrum Press Room Chair fauteuil afmetingen
SoortLage rug
OnderstelKruisvoet
Extra'sDraaibaar

Productomschrijving

De Spectrum Press Room Chair is de lage fauteuil variant uit een serie van drie stoelen die Rietveld in 1958 ontwierp voor de persruimte in het UNESCO-gebouw in Parijs.

Deze fauteuil was bedoeld als comfortabele lounge stoel voor bij de leestafel voor journalisten. Door het krappe budget dat voor de inrichting beschikbaar was, werden ze echter niet uitgevoerd en zag Rietveld zich genoodzaakt ze te vervangen door meubels die hij eerder dat jaar voor de Wereldtentoonstelling in Brussel had gemaakt.

Gelukkig zijn de oorspronkelijke ontwerpen, aantekeningen en maquettes voor de UNESCO Press Room bewaard gebleven. Hierdoor kon de Press Room Chair alsnog volgens origineel ontwerp ontwikkeld worden. De enige wijziging ten opzichte van het ontwerp uit 1958 is dat de draaivoet 6 cm is verhoogd, waardoor de lounge chair voldoet aan de hedendaagse eisen ten aanzien van ergonomie en zitcomfort.

Kenmerken Spectrum Press Room Chair loungefauteuil

  • De Press Room Chair is leverbaar in een gestoffeerde en een leren uitvoering. De bijzondere afwerking van de stiknaden accentueert de strakke, heldere vlakverdeling van de fauteuil, die bovendien in de brede, houten armleggers terug komt.
  • De asymmetrische kruisvoet van de stoel is verkrijgbaar in mat zwart en RVS en kenmerkt zich door een prachtig tuigleren bandje dat de functie van stoelgeleider heeft.
  • De armleggers zijn standaard van massief eiken, zwart of whitewash gebeitst, en transparant, mat afgelakt. Ook kunnen de armleggers in massief Amerikaans noten geleverd worden.
  • Ontworpen door Gerrit Rietveld.

Over de ontwerper Gerrit Rietveld

Gerrit Rietveld was een architect en meubelontwerper. Hij leerde het vak van meubelmaker in de werkplaats van zijn vader. Hij ontwikkelde zich door bijscholing in architectuurtekenen en later architectuur. In 1919 vestigde Rietveld zich als zelfstandig architect en sloot hij zich aan bij De Stijl.
In de vijftiger jaren kreeg Rietveld steeds meer prestigieuze opdrachten. Zo realiseerde hij in 1958 onder andere de inrichting van het Nederlands paviljoen tijdens de wereld tentoonstelling in Brussel en de Perskamer van het Unesco gebouw in Parijs.

Over Spectrum

Sinds 1941 combineert de Nederlandse meubelfabrikant Spectrum het werk van de meest toonaangevende Nederlandse ontwerpers zoals Martin Visser en Gerrit Rietveld met dat van de jonge generatie.

De collectie van Spectrum wordt gevormd door een bijzondere mix van comfort, iconisch design en een functioneel lijnenspel van ongekende schoonheid. Het gebruik van de beste materialen en vakmanschap garandeert een hoogwaardige afwerking van de designmeubelen.