HomeSpectrumSpectrum Fauteuil voor Metz&Co

Spectrum Fauteuil voor Metz&Co

Verkoop vanaf € 1.609,- 

Lease vanaf € 25,82 

Dé projectinrichter voor bedrijven

Ondersteuning van advies en montage

20 jaar deskundig advies

Verkoopprijs (excl. BTW) vanaf€ 1.609,-
Lease per maand vanaf€ 25,82

Circulair meubilairNee
Technisch onderhoudBeschikbaar in serviceovereenkomst
DieptereinigingBeschikbaar in serviceovereenkomst
ReconfiguratieBeschikbaar in serviceovereenkomst

MerkSpectrum
ModelFauteuil voor Metz&Co
OntwerperGerrit Thomas Rietveld
HerkomstNederland
AfmetingenSpectrum Fauteuil voor Metz Co afmetingen
SoortLage rug
Onderstel4-poot

Productomschrijving

De Fauteuil voor Metz&Co is vernoemd naar het Amsterdamse warenhuis Metz&Co. Deze winkel was gespecialiseerd in meubelen, stoffen, kunstnijverheidsproducten, damesmode en hoeden en is sinds begin deze eeuw uit het straatbeeld verdwenen.

Het is een stoel met een verhaal en geschiedenis: Al in 1932 gaf Metz&Co aan ontwerper Gerrit Rietveld de opdracht om een showroom voor zijn eigen meubels te ontwerpen boven op het dak van het warenhuis. Dit werd de plek waar veel grote ontwerpers voor het eerst hun meubels in Nederland presenteerden. Omdat Rietveld tijdens de oorlog weigerde lid te worden van de door de Duitse bezetter ingestelde Kultuurkamer, is de stoel nooit geproduceerd. Rietvelds werktekeningen en prototypes zijn gelukkig bewaard gebleven, waardoor de stoel er 75 jaar na het eerste ontwerp alsnog is gekomen.

Kenmerken Spectrum Fauteuil voor Metz&Co

  • Het ambachtelijk vervaardigde onderstel is ontworpen met dunne massief eiken latjes en prachtige zwaluwstaart verbindingen.
  • De zitting bestaat uit een gestoffeerde ingeschuimde kuip met daarop een gefestonneerde pad.
  • De Fauteuil voor Metz&Co is onderdeel van de Rietveld Originals collectie onder art direction van Studio Edward van Vliet. De Rietveld Originals collectie wordt wereldwijd exclusief door Spectrum gevoerd.
  • Ontworpen door Gerrit Rietveld.

Over de ontwerper Gerrit Rietveld

Gerrit Rietveld was een architect en meubelontwerper. Hij leerde het vak van meubelmaker in de werkplaats van zijn vader. Hij ontwikkelde zich door bijscholing in architectuurtekenen en later architectuur. In 1919 vestigde Rietveld zich als zelfstandig architect en sloot hij zich aan bij De Stijl.
In de vijftiger jaren kreeg Rietveld steeds meer prestigieuze opdrachten. Zo realiseerde hij in 1958 onder andere de inrichting van het Nederlands paviljoen tijdens de wereld tentoonstelling in Brussel en de Perskamer van het Unesco gebouw in Parijs.

Over Spectrum

Sinds 1941 combineert de Nederlandse meubelfabrikant Spectrum het werk van de meest toonaangevende Nederlandse ontwerpers zoals Martin Visser en Gerrit Rietveld met dat van de jonge generatie.

De collectie van Spectrum wordt gevormd door een bijzondere mix van comfort, iconisch design en een functioneel lijnenspel van ongekende schoonheid. Het gebruik van de beste materialen en vakmanschap garandeert een hoogwaardige afwerking van de designmeubelen.