HomeSpectrumSpectrum SZ 02 fauteuil

Spectrum SZ 02 fauteuil

Verkoop vanaf € 1.482,- 

Lease vanaf € 23,79 

Dé projectinrichter voor bedrijven

Ondersteuning van advies en montage

20 jaar deskundig advies

Verkoopprijs (excl. BTW) vanaf€ 1.482,-
Lease per maand vanaf€ 23,79

Circulair meubilairNee
Technisch onderhoudBeschikbaar in serviceovereenkomst
DieptereinigingBeschikbaar in serviceovereenkomst
ReconfiguratieBeschikbaar in serviceovereenkomst

MerkSpectrum
ModelSZ 02
HerkomstNederland
AfmetingenSpectrum SZ 02 fauteuil afmetingen
SoortLage rug
Onderstel4-poot

Productomschrijving

De Spectrum SZ 02 fauteuil is in 1960 ontworpen door Martin Visser, met een tuiglederen bekleding in zwart of naturel. In 2010 is een stijlvol donkerbruin toegevoegd aan de kleurenreeks.

Naturel tuigleer is een ongekleurd leer en zal sterk verkleuren onder invloed van licht. Het zal geleverd worden in een bijna rose tint en verkleurt naar een warme cognac kleur. Hoe lang dit duurt is afhankelijk van in hoeveel en in wat voor licht het leer staat, maar hier gaan minimaal enkele maanden overheen. Ook zal tuigleer na verloop van tijd uitrekken, ruimer worden. Eventuele littekens in het leer kunnen niet als fouten worden beoordeeld. Dit bevestigt de echtheid en kwaliteit van het tuigleer.
De leren hoes van de SZ 02 is aan de onderkant van de zitting van een veter voorzien, welke het mogelijk maakt om de zitting na verloop van tijd nog iets aan te spannen.
Aan de achterkant van het rugdeel wordt dit zelfde door een gesp mogelijk gemaakt.

Kenmerken Spectrum SZ 02 fauteuil

  • Ook is de fauteuil leverbaar in een gestoffeerde uitvoering (SZ 03).
  • Het frame is gemaakt van mat verchroomd metaal. Sinds 2016 is het frame ook volledig zwart gepoedercoat leverbaar.
  • Eind jaren 90 is dit frame 3 cm verhoogd. Dit doordat de gebruikers tegenwoordig een stuk langer zijn dan in de tijd dat deze fauteuil ontworpen werd.
  • Ontworpen door Martin Visser.

Over de ontwerper Martin Visser

De Nederlandse ontwerper Martin Visser heeft voor Spectrum verschillende producten ontworpen, zoals de BR 02 bank en de SZ fauteuilserie. Hij volgde een opleiding waterbouwkunde aan de MTS. Later werkt hij als bouwkundig tekenaar en ontwerpt hij zijn eerste meubelen voor een vriend. Visser heeft een sterke voorkeur voor ambachtelijk vervaardigde meubelen. Veel van zijn meubelen hebben een industrieel uiterlijk, maar zijn grotendeels ambachtelijk vervaardigd.

Over Spectrum

Sinds 1941 combineert de Nederlandse meubelfabrikant Spectrum het werk van de meest toonaangevende Nederlandse ontwerpers zoals Martin Visser en Gerrit Rietveld met dat van de jonge generatie.

De collectie van Spectrum wordt gevormd door een bijzondere mix van comfort, iconisch design en een functioneel lijnenspel van ongekende schoonheid. Het gebruik van de beste materialen en vakmanschap garandeert een hoogwaardige afwerking van de designmeubelen.