Salone del Mobile

Milaan 2017

Salone del Mobile Milaan

10 april 2017

Van dinsdag 4 april tot en met zondag 9 april vond er in Milaan één van de grootste meubelbeurzen ter wereld plaats. Daar moesten we van De Projectinrichter natuurlijk bij zijn! Samen met 10 klanten, werkend in de interieur architectenbranche en projectmanagementbureaus stapten we op donderdagochtend het vliegtuig in richting Milaan.

Donderdag stond in het teken van de grote beurs waar in diverse hallen verschillende stands hun noviteiten lieten zien. Bekende merken en minder bekende merken waren goed vertegenwoordigd. 

Opvallend waren de zachte tinten, vaak pastelkleuren met af en toe een felle kleur. Zoals goed te zien is bij de stand van Vitra, waar Nederlands industrieel ontwerpster Hella Jongerius aan de hand van een groot moodboard liet zien welke kleuren en materialen er momenteel trendy zijn

Milaan Vitra kleuren Jongerius

Na vele stand gezien te hebben sloten we deze gezellige dage gezamenlijk af om onder het genot van een drankje de highlights van de beurs te bespreken.

Milaan groepsfoto

Vrijdag gingen we verschillende designwijken van Milaan af naar de leukste gadgets en mooiste meubels. Eerst naar Brera en vervolgens naar Tortona. Bij Moooi was het zeker mooi en de verlichting bleef gelukkig goed zitten en vloog niet weg... 

Verlichting Milaan

Kortom: het waren 2 zeer geslaagde dagen en we hebben veel inspiratie opgedaan. Op naar de volgende beurs, Design District, waar we zelf ook met een stand, samen met Scandinavian Business Seating, aanwezig zijn. Tot dan!