Thonet 118 stoel

Verkoop vanaf € 445,- 

Lease vanaf € 7,14 

Dé projectinrichter voor bedrijven

Ondersteuning van advies en montage

20 jaar deskundig advies

Verkoopprijs (excl. BTW) vanaf€ 445,-
Lease per maand vanaf€ 7,14

Circulair meubilairNee
Technisch onderhoudBeschikbaar in serviceovereenkomst
DieptereinigingBeschikbaar in serviceovereenkomst
ReconfiguratieBeschikbaar in serviceovereenkomst

MerkThonet
Model118
OntwerperSebastian Herkner
HerkomstDuitsland
AfmetingenThonet 118 houten stoel afmetingen
Kleuren en materialenThonet materialen
Onderstel4-poot
ZithoogteVast
MateriaalHout

Productomschrijving

Thonet 118 is een stoel met klassieke eigenschappen en toch ontworpen in 2018. Deze klassieke houten stoel Thonet 118 verleent elk bedrijfsrestaurant of andere horecagelegenheid een subtiel-stijlvolle uitstraling.

Het principe om een stoel te reduceren tot zo min mogelijk onderdelen werd door Michael Thonet al halverwege de 19e eeuw ingevoerd. De Thonet 118 stoel zet dit overgeërfde principe voort.

Kenmerken Thonet 118 stoel

  • Gepresenteerd op de IMM meubelbeurs in januari 2018.
  • Frame van hout.
  • Zitting van gevlochten riet of multiplex.
  • Ontworpen door Sebastian Herkner.

De door Sebastian Herkner toegevoegde, geraffineerde details maken de Thonet 118 stoel minder dominant en geven hem tegelijk een voornamer karakter. Een ander bijzonder kenmerk is de vorm van de stoelpoten. Deze zijn aan de achterkant afgerond en aan de voorkant licht hoekig, waardoor een fraai contrast ontstaat. Het uit één stuk gebogen houten frame van de hoefijzervormige zitting is gebaseerd op de traditionele Thonet stoel 214, welke ook uit één stuk gebogen hout is gemaakt. De zitting zelf van de 118 stoel is handgemaakt van gevlochten riet. Thonet 118 is ook verkrijgbaar met een voorgevormde zitting van multiplex.

Over de ontwerper Sebastian Herkner

Sebastian Herkner (geboren in 1981) studeerde Productdesign aan de Hogeschool voor grafische vormgeving (HfG) in het Duitse Offenbach. Al tijdens zijn studie concentreerde hij zich op het ontwerpen van objecten en meubels waarin verschillende culturele invloeden, nieuwe technologieën en traditionele ambachtskunst met elkaar versmelten. Zijn doel is om de schoonheid van materialen in al haar facetten tot uitdrukking te brengen en subtiele details uit te lichten.
In 2006 richtte hij in Offenbach am Main zijn eigen designstudio op. Sindsdien ontwerpt hij producten voor internationaal gerenommeerde bedrijven als Thonet, ClassiCon en Moroso. Verder ontwikkelt hij in samenwerking met musea en organisatoren van tentoonstellingen projecten op het gebied van binnenhuisarchitectuur en tentoonstellingsdesign. Voor zijn werk heeft hij tal van onderscheidingen ontvangen.