Vergadertafels

Vergadertafels zijn essentiëel om aan te vergaderen. Maar wat is vergaderen? Vergaderen is een activiteit waar en groep mensen bij elkaar zitten of staan en praten over (actuele) onderwerpen, discussies voeren en meningen uitwisselen, brainstormen over verschillende oplossingen voor een specifiek onderwerp.

Lees meer

Wij bieden een ruime keuze in vergadertafels, zoals verschillende kleuren, materialen, formaten en met diverse vormen aan tafelbladen, zoals ronde, ovale en vierkante vergadertafels . Bij ons vindt u design vergadertafels die aansluiten bij uw kantoorinrichting, interieurconcept en exact aansluit bij uw gebruiksvoorwaarden. Meer informatie over Activity Based Working is hier te vinden. 

Er zijn vele variaties mogelijk in vergadertafels. We zetten ze graag voor u op een rij:

Voor elke sfeer de juiste vergadertafel

In een vergaderruimte staan vergadertafels voor 4 tot aan grote boardroomtafels voor meer dan 20 personen. De vergaderkamer heeft ook weer uitstraling op de vergaderstoel. Bij een creatieve vergaderruimte, die voor brainstormsessies bruikbaar is, gebruiken we vaak hoge statafels om actief te brainstormen. Bij een klassieke boardroom past een grote, klassieke boardroomtafel met een luxe uitstraling.

Wat zijn de soorten vergadertafels?

Een vergaderruimte kan verschillende opstellingen hebben, zoals een U-vorm, O-vorm, carré- of theateropstelling. Wanneer deze opstelling vaak wijzigt, zijn koppelbare vergadertafels, modulaire, verrijdbare of stapelbare vergadertafels ideaal. Ze zijn ruimtebesparend, eenvoudig te verplaatsen bij elke gewenste opstelling.
Ook een solitaire vergadertafel behoort tot de mogelijkheden om deze te plaatsen in een kleinere vergaderruimte. Vaak is het ook nodig om vergaderruimtes flexibel in te richten. Veel worden hiervoor zogenaamde klaptafels gebruikt. Indien uitstraling van de vergaderruimte belangrijk is wordt er veelal gekozen voor semi flexibele vergadertafels.

Wat zijn flexibele vergadertafels?

  • Flexibele vergadertafels kenmerken zich vaak door dat ze verrijdbaar, makkelijk uit te breiden en/of stapelbaar zijn.
  • Flexibele vergadertafels zijn niet hetzelfde als een modulaire tafel, bij flexibel vergaderen is het uitgangspunt dat er vaak van opstelling wordt veranderd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vergaderzalen die multifunctioneel ingezet worden als trainingsruimte, vergaderruimte of presentatieruimte.
  • Bij dergelijke ruimtes kan de opslag van vergadertafels tevens een belangrijk aspect zijn. Hierin zijn veel vergadertafels verschillend van elkaar. Zo zijn er vergadertafels die, wanneer ingeklapt, in elkaar geschoven kunnen worden; zogenaamde nestelbare tafels. Een andere ruimtebesparende optie is stapelbare tafels, of vergadertafels waarbij de poten inklapbaar zijn.

Wat is het voordeel van modulaire vergadertafels?

  • Zoals eerder genoemd verschillen modulaire tafels van de flexibele vergadertafels. In de meeste gevallen spreken we over een modulaire tafels als de opstelling (bijvoorbeeld een boardroomtafel) uit losse bladen en onderstellen bestaat. Omdat het dus redelijk arbeidsintensief is om deze tafels in elkaar te zetten, gebruikt men deze bij voorkeur niet als flexibele tafels.
  • Waar het bij flexibele vergadertafels mogelijk is binnen een opstelling één van de tafels los te gebruiken, kan dat bij een modulaire tafel vaak niet, omdat er meestal gebruik wordt gemaakt van doorkoppelpoten. Dit zijn poten waar twee bladen op gemonteerd kunnen worden.
  • Het voordeel van een modulaire tafel is dat je oneindig grote opstellingen kunt maken, zonder de uitstraling dat het losse vergadertafels zijn. En wanneer de ruimte vervolgens voor een ander doel gebruikt gaat worden, kan de opstelling ook weer uit elkaar gehaald worden.

Staand vergaderen met hoge vergadertafels

Voor een goede afwisseling tussen zitten en staan is het ook mogelijk om staand te vergaderen. Denk dan bijvoorbeeld aan een hoge vergadertafel of tafel die in hoogte verstelbaar is tot een ideale hoogte. Wie veel afwisselend staand en zittend vergadert, kan af en toe wel een extra steuntje gebruiken. Een stahulp biedt dan uitkomst.
Tegenwoordig wordt er veel staand vergaderd. Een nieuwe vorm die we ‘stand up’ noemen. Voordelen hiervan zijn de snellere besluitvorming, beweging wordt gestimuleerd, het is een andere manier van overleggen, mensen zijn scherper en het is bewezen dat staand vergaderen effectiever is.

Vergaderen in open ruimtes of afgesloten unit

Behalve vergaderen in een officiële vergaderkamer komt het steeds vaker voor om in een open ruimte een semi afgescheiden deel te realiseren. Dit kan met treinbanken waarvan de wanden wat hoger uitgevoerd worden, maar het is ook een mogelijkheid om volledig afgesloten units in een kantoor te plaatsen. Een voordeel is dat er dan geen systeemwanden geplaatst moeten gaan worden. Een voorbeeld hiervan is de Palau Home Container Pod. Uiteraard gevuld met vergaderstoelen en vergadertafels.

Ook goede vergadertafels voor op kantoor?

De Projectinrichter biedt verschillende vergadertafels voor op kantoor. Bel voor een afspraak of kom langs in één van onze showrooms. Onze experts geven u graag gratis en persoonlijk advies over alle mogelijkheden en voordelen van de diverse vergadertafels.