Werkplekken

Een werkplek is een plek waar comfortabel en prettige gewerkt kan worden. Dat kan een werkplek zijn in welke kantoorruimte of welke kantooromgeving dan ook, zoals een vergaderruimte of directiekamer. Maar ook bijvoorbeeld een balie in een ontvangstruimte of receptie of een call center met  meerdere werkplekken.
De basis voor de inrichting van elke werkplek is een goed ergonomisch bureau, naast een ergonomische bureaustoel. 

Lees meer
 • Circulair

1 / 1

Bureaus, de soorten en modellen voor een ergonomische werkplek

 • Een bench bureau bestaat uit een opstelling van twee bureaus tegenover elkaar, een werkplek om samen te werken. Vaak bestaan deze uit één geheel maar wij hebben ook opstellingen waarbij losse bureaus tot een bench werkplek getransformeerd kunnen worden.  
 • Een concentratie bureau is een bureau omgeven door een akoestische scheidingswand. Een concentratiewerkplek waar optimaal in opperste concentratie gewerkt kan worden.
 • Een directie bureau is een luxe design bureau voor directie en management dat voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. 
 • Een duo bureau is herkenbaar aan een wangpoot of H-poot onderstel. Door twee  bureaubladen aan één onderstel te monteren ontstaat een duo werkplek. Een werkplek-oplossing voor het werken in teamverband.
 • Een instelbaar bureau kunt u handmatig instellen, veelal door middel van een schroefsysteem, op de specifieke zithouding en zithoogte van de individuele gebruiker. Een prima bureaukeuze voor een vaste werkplek. 
 • Een verstelbaar bureau is ons advies voor een flexibele werkplek. Het bureau kan makkelijk en snel door de gebruiker in hoogte versteld worden, handmatig door middel van een slingersysteem of met behulp van een elektrische bediening. Maakt iemand anders gebruik van het bureau? Geen probleem het bureau is in een mum van tijd te verstellen op de juiste hoogte.
 • Een zit sta bureau is een logische keuze wanneer u op zoek bent naar een bureau voor een gezonde werkplek en dynamisch werken stimuleert. Een afwisselde en gezonde werkhouding van zitten en staan kan met een zit sta bureau eenvoudig afgewisseld worden. Een bureau voor zowel een flexibele werkplek als een vaste werkplek.

Twee soorten werkplekken op kantoor, een vaste werkplek en een flexibele werkplek. 

 • Vaste werkplekken voor een traditioneel kantoor
  Een vaste werkplek wordt bij het traditionele kantoor toegepast waar een werkplek steeds door dezelfde persoon wordt gebruikt. Een voordeel is dat een werkplek daardoor optimaal ergonomisch en comfortabel afgesteld worden naar de wensen en lichaamshouding van de gebruiker. Gezondheidsklachten van nek en rug worden hierdoor voorkomen. Naast lichamelijk comfort biedt een vaste werkplek ook mentaal comfort. Een eigen bureau biedt een zekere mate van privacy en rust doordat het vertrouwd is en als een eigen plek voelt.
 • Flexibele werkplekken voor een modern kantoor
  Waar werkplekken door meerdere personen worden gebruikt en werknemers zelf kiezen waar ze gaan zitten is een flexibele werkplek vereist. Dit wordt toegepast bij moderne kantoren waarbij de inrichting van de werkplekken is afgestemd op de aard van de werkzaamheden en activiteiten, ook wel Activity Based Working genoemd. Het is dus essentieel dat bureaus voor flexibele werkplekken gemakkelijk instelbaar en verstelbaar zijn. 

Specifieke vragen over een bureau voor ùw werkplek? 

Wij adviseren u graag welk bureau het meest geschikt is om uw werkplek ergonomisch in te richten. Wij hebben voor elke budget een grote verscheidenheid aan ergonomische bureaus van verschillende designmerken in uiteenlopende modellen.

Wist u dat u dat onze experts graag geheel gratis en vrijblijvend bij u langskomen om samen met u te beoordelen of uw werkplek ergonomisch verantwoord ingericht is?  
Heeft u vragen over de mogelijkheden van het inrichten van werkplekken op kantoor? Wij zijn telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 088 650 1234 of komt u gerust langs in één van onze vestigingen in Oostzaan, Bergeijk, Groningen of Rotterdam. Wij helpen u graag!