West-Brabants Archief

  • Opdrachtgever:West-Brabants Archief
  • Architect:Architectenbureau Weyts Architecten
  • Jaartal:2016

Het West-Brabants Archief zit sinds 2016 in het oude Koetshuis in Bergen op Zoom. Doordat ze zijn samengevoegd uit verschillende archiefdiensten (gemeentelijk  en het Regionaal Archief West-Brabant (RAWB) is er gekozen voor een nieuwe naam: het West-Brabants Archief.
 

Architectenbureau Weyts Architecten, dat gespecialiseerd is in het restaureren van oude historische panden, heeft het voormalige Koetshuis omgetoverd in een moderne ruimte dat ruimte biedt aan de nieuwe leeszaal en kantoorruimten van het West-Brabants Archief. Bezoekers van het archief kunnen nu gebruik maken van de ruime studiezaal. De medewerkers hebben hun onderdak in het kantoor op de eerste verdieping. De Projectinrichter heeft voor het diverse meubilair gezorgd.

Struinen in vele archieven

In dit gemoderniseerde archief kun je in diverse archieven op zoek gaan naar informatie over je voorouders, maar ook de raadsnotulen of bouwvergunningen van de gemeenten die zich bevinden in West-Brabant. Niet alleen in woord, maar ook in beeld. 

Toegepaste producten

Er is gebruik gemaakt van diverse meubels van Vitra en Wiesner Hager, kantoormeubelen van Voortman en akoestische oplossingen van Buzzispace.